OR en werkdruk
Werkdruk, werkstress is een van de grootste risico´s voor werknemers in Nederland. Het komt in veel organisaties voor. Maar wat is ’t nu eigenlijk, wat zijn de risico’s van stress en hoe is werkdruk te beheersen en te voorkomen?
Tijdens deze cursus van SBI Formaat hoor je het allemaal en krijg je inzicht in de rol van de ondernemingsraad (OR). Je leert hoe de OR het onderwerp binnen de organisatie bespreekbaar kan maken en er verder mee aan de slag kunt gaan. We werken onder meer met de gespreksleidraad Werkstress.
Inhoud van de training:
- Kennismaken met het thema aan de hand van stellingen.
- We staan we stil bij één van de grootste risico’s die werknemers in Nederland op het werk tegenkomen: werkstress. Wat is het? Hoe herken je werkdrukrisico’s die en wat kun je er tegen doen?
- Modellen.
- Aan de slag met werkdruk: het werkdrukspel, het werkplezierspel en de gespreksleidraad Werkstress.
- Wat is bruikbaar voor jouw organisatie? En hoe ga je met het thema aan de slag.
- Rechten van de OR.
Tip
Kom samen met je collega-OR/VGWM-commissie-lid naar deze training. Dan kun je gericht samen werken aan opdrachten die gaan over de arbo-organisatie van jouw bedrijf of instelling of een specifieke arbo-kwestie van jouw organisatie onder de loep te nemen.
Ook is het een goed idee om je preventiemedewerker/arbo-coördinator/HR-professional mee te nemen. Deze manier van werken heeft een positief effect op de onderlinge samenwerking.
Blog ‘Maak werkstress bespreekbaar’
Steeds vaker melden mensen zich met overspannenheid of een burn-out bij de bedrijfsarts. Stress heeft negatieve effecten op iedereen: de medewerker, de sociale omgeving, collega’s en de organisatie. Het is dus in ieders belang dat we de stressreacties goed herkennen en daarop reageren. Maar hoe pak je dat aan?
Lees meer >>
SBI Formaat en de 17 SDG’s:
voor een betere en duurzame wereld voor iedereen
Met onze dienstverlening willen wij bijdragen aan de 17 doelen voor een betere wereld (de 17 SDG’s). In deze training gaan we in ieder geval aan de slag met onderstaande doelen:
Het zorgen voor een goede gezondheid bij iedereen en het promoten van welzijn voor alle leeftijden. |
Adequaat onderwijs is voor mensen in alle leeftijdscategorieën en in alle levensfasen van belang. |
Economische groei is pas duurzaam als kapitaal, arbeid en grondstoffen verantwoordelijk worden ingezet en als winsten en inkomens eerlijk verdeeld worden. |