Hybride werken en de ondernemingsraad
Ten tijde van de coronacrisis werden veel mensen verplicht om thuis te werken. Momenteel werken veel medewerkers weer (voor een deel) op kantoor; maar de vraag is of werknemers dit ook willen. Terugkeer naar het oude normaal lijkt niet meer wenselijk en het hybride werken lijkt zijn intrede te hebben gedaan. Ondernemingsraden willen graag bij dit proces betrokken zijn of raken, maar zij vragen zich af welke rol ze kunnen spelen in dit proces. Na deze training weet je alles over de rol van de OR bij hybride werken.
Hybride werken is een breed begrip en kan op allerlei manier worden geïmplementeerd binnen een organisatie. Dat is fijn, maar dat maakt het aan de andere kant ook weer lastig voor een OR om hiermee aan de slag te gaan. Het is dan ook belangrijk dat elk OR-lid eenzelfde beeld heeft wat ’t inhoudt. Daarnaast is een eigen OR-visie op het hybride werken ook van belang en hoe dit het beste geïmplementeerd kan worden.
Tijdens deze training vorm je een beeld over het hybride werken. Aan bod komen de verschillende aspecten, de voor- en nadelen en de rol van de OR bij de implementatie. Aan het einde van de dag heb je een eerste visie op het hybride werken en een actie/ stappenplan opgesteld.
Inhoud van de training
In de training werken we aan de volgende thema’s:
- Thema 1 Wat is hybride werken (inclusief voor – en nadelen)?
- Thema 2 Rol OR bij hybride werken
- Thema 3 Opstellen actieplan
Tip
Kom samen met je collega-OR/VGWM-commissie-lid naar deze training. Dan kun je gericht samen werken aan opdrachten die gaan over de arbo-organisatie van jouw bedrijf of instelling of een specifieke arbo-kwestie van jouw organisatie onder de loep te nemen.
Ook is het een goed idee om je preventiemedewerker/arbo-coördinator/HR-professional mee te nemen. Deze manier van werken heeft een positief effect op de onderlinge samenwerking.
Bekijk hier de online training OR en hybride werken
SBI Formaat en de 17 SDG’s:
voor een betere en duurzame wereld voor iedereen
Met onze dienstverlening willen wij bijdragen aan de 17 doelen voor een betere wereld (de 17 SDG’s). In deze training gaan we in ieder geval aan de slag met onderstaande doelen:
Adequaat onderwijs is voor mensen in alle leeftijdscategorieën en in alle levensfasen van belang. |
Economische groei is pas duurzaam als kapitaal, arbeid en grondstoffen verantwoordelijk worden ingezet en als winsten en inkomens eerlijk verdeeld worden. |
Innovatie en verduurzaming van het bedrijfsleven. Mobiliteit en infrastructuur verbeteren: files, onveiligheid en druk op milieu verminderen. |