Leergang Persoonlijk leiderschap
Impact (leren) maken in je organisatie!
Leer samen met andere young professionals om verandering in je organisatie teweeg te brengen
Jij wil graag het verschil maken, ziet allerlei kansen voor verandering en wil de organisatie verbeteren op maatschappelijk gebied, maar… elke keer loop je hogerop tegen een ‘nee’, een ‘we gaan niet veranderen’ of een ‘zo is het nu eenmaal’ aan. Herkenbaar? Lees dan verder!
Ontwikkelingen in de wereld stellen onszelf en onze organisaties voor grote uitdagingen, want de coronacrisis heeft het beeld dat we beter voor de wereld en voor elkaar moeten zorgen versterkt. Daar waar het eerder kleine groepen mensen waren die deze zorgen al uitten, is het nu gemeengoed geworden. Wellicht wil jij net als vele anderen niet direct terug naar het “oude normaal”, maar vooruit naar een “ander normaal” waarin we met respect en zorg omgaan met onszelf, met elkaar en met de aarde.
Hoe zet je een verandering in beweging, alleen of samen met een groep professionals? Hoe doe je dat in een wereld waarin steeds meer van je wordt gevraagd? En wat kan de medezeggenschap, een belangrijke stakeholder voor verandering in organisaties, hierin voor jou en je organisatie betekenen? De druk op presteren ligt hoog: van alle perfecte plaatjes op sociale media tot het vinden van je weg op de arbeids- en huizenmarkt. Hoe zorg je eerst goed voor jezelf, zodat je ook voor een ander kunt zorgen en kan bijdragen aan de samenleving?
Wil jij je persoonlijk leiderschap verder ontwikkelen en ontdekken hoe je impact kunt maken in je organisatie (met of zonder de ondernemingsraad) en een ontwikkeling in beweging brengt? Dan is deze unieke leergang, ontwikkeld door SBI-bedrijven OR Consultancy, SBI Formaat en Odyssee wat voor jou!
Samen praktisch aan de slag
Impact maken doe je niet alleen. Samen met een groep andere jongere medewerkers/OR-leden leer je hoe je impact kunt maken in je organisatie en inspireer je elkaar gedurende het traject. We helpen je met het vinden van je innerlijke motivatie/doel en inspireren je om aan de slag te gaan met de verandering die jij in gang wilt zetten. Alles wat je leert zet je direct om in de praktijk, zodat je tijdens het traject je gewenste verandering al in gang zet. Aan het einde van deze leergang heb je én verandering gestart én weet je deze in beweging te houden, zonder over je eigen grenzen te gaan!
De leergang bestaat uit 4 onderdelen die blended aan je worden aangeboden. Het traject bestaat uit 7 contactmomenten, waarvan drie dagen fysieke training op Landgoed Zonheuvel; online sessies en intervisiemomenten. Tussendoor ga je aan de slag met individuele opdrachten. De leergang heeft een looptijd van ongeveer 4 maanden en vraagt gemiddeld 2 uur in de week, los van de geplande sessies. De deelnemersbijdrage bedraagt € 1.960,- p.p., vrij van BTW en excl. accommodatiekosten à € 255,-.
- Je hebt geleerd wat impact maken in je organisatie betekent en hoe je dit in de praktijk brengt;
- Je hebt ontdekt voor welke thema’s jij in beweging komt en hoe je deze beweging in gang zet;
- Je wordt geïnspireerd door sprekers die zich bezighouden met maatschappelijke verandering en impact maken;
- Je leert hoe je belangrijke stakeholders binnen je organisatie meeneemt in de voor jou gewenste verandering;
- Je leert hierbij ook wat de medezeggenschap, een belangrijke stakeholder voor verandering in de organisatie, hierin voor jou en je organisatie kan betekenen;
- Je ontmoet andere jonge ambitieuze mensen en leert van elkaar;
- Je wordt gedurende dit traject ondersteund door ervaren trainers en coaches, die ervaring hebben met impact maken in organisaties en persoonlijke vitaliteitsthema’s;
- Je leert te vertrouwen op je eigen frisse blik;
- Je leert goed te zorgen voor jezelf: je eigen energie in balans te houden en je focus te behouden in een drukke wereld met veel maatschappelijke verandering.
Voor wie?
Dit traject is speciaal ontworpen voor jongeren (18 tot 35 jaar) die werkzaam zijn binnen organisaties die 50 of meer medewerkers in dienst hebben. Zij hebben minimaal een MBO+ niveau en zijn gepassioneerd om veranderingen in hun organisatie teweeg te brengen.
Waar?
De fysieke bijeenkomsten vinden plaats op het mooie Landgoed Zonheuvel, SDG House Utrechtse Heuvelrug. Hier houden de SBI-organisaties zich dagelijks bezig met allerlei vraagstukken die te maken hebben met impact maken. Wij geloven in het sterken van mensen in hun werk, waardoor mensen impact kunnen maken op hun organisaties, wat weer positieve impact heeft op onze samenleving.
Wanneer?
We starten met een gezamenlijke kick-off! Vervolgens zal het traject zijn onderverdeeld in andere fysieke en digitale bijeenkomsten.
- Voorbereidende opdracht
- Trainingsdag 1
- Intervisie
- Online sessie 1
- Trainingsdag 2
- Trainingsdag 3
- Intervisie
- Online sessie 2
Deze training staat momenteel niet ingepland op datum in de kalender (open inschrijvingen) van de Academie van SBI Formaat. Willen jullie deze training met jullie OR volgen? Vul dan onderstaand formulier in. Wij zullen z.s.m. contact opnemen om de details te bespreken: data, locatie, kosten, inzet trainer, etc..
De leergang wordt verzorgd door:
- Celine Boudewijn, adviseur OR Consultancy
- Floris Jan Koen, trainer/adviseur Odyssee & SBI Formaat
- Didi Bos, trainer/adviseur SBI Formaat
- Thomas Dreessen, adviseur OR Consultancy
- Jytte Glissenaar, directeur SBI Formaat
Contactformulier leergang Persoonlijk leiderschap
Wil je meer weten over deze leergang? Laat dan je gegevens achter en wij nemen contact met je op!
This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy and
Terms of Service apply.
SBI Formaat en de 17 SDG’s:
voor een betere en duurzame wereld voor iedereen
Met onze dienstverlening willen wij bijdragen aan de 17 doelen voor een betere wereld (de 17 SDG’s). In deze training gaan we in ieder geval aan de slag met onderstaande doelen:
Adequaat onderwijs is voor mensen in alle leeftijdscategorieën en in alle levensfasen van belang. | |
Economische groei is pas duurzaam als kapitaal, arbeid en grondstoffen verantwoordelijk worden ingezet en als winsten en inkomens eerlijk verdeeld worden. | |
Meer sociale samenhang: iedereen moet gelijke kansen krijgen om deel uit te maken van de sociale infrastructuur. |