Basiscursus PVT
Je krijgt inzicht in de rol en positie van de Personeelsvertegenwoordiging (PVT) in jouw bedrijf of organisatie. Aan het eind van de Basiscursus PVT van SBI Formaat ken je de taken en bevoegdheden van de PVT. Bovendien beschik je over vaardigheden om de opgedane kennis in de praktijk te brengen. De eigen situatie is zoveel mogelijk uitgangspunt van de training.
Inhoud van de Basiscursus PVT
- Bevoegdheden van de PVT, uit de WOR en Arbowet.
- Organisatie en werkwijze PVT.
- Communicatievaardigheden: vergaderen.
- Het maken van een werkplan.
Werkvormen
Er worden verschillende werkvormen gebruikt zoals: individuele en groepsopdrachten, bespreking van praktijkvoorbeelden, inleidingen, oefeningen en discussie. Je krijgt niet alleen kennis aangereikt maar je krijgt ook de gelegenheid om te oefenen en ervaringen met nieuwe leden van andere personeelsvertegenwoordigingen uit te wisselen.
Inleiding programma
Als PVT-lid komt er veel op je af. Het is belangrijk te weten wat de taak van de personeelsvertegenwoordiging is en welke mogelijkheden de PVT heeft om tot resultaten te komen. Deze cursus gaat over de taken en bevoegdheden van de PVT. Je leert hoe een PVT het werk kan organiseren en onderwerpen aan kan pakken. We staan stil bij de basisprincipes van effectief vergaderen. Je krijgt een verdieping op het thema Arbobeleid in jouw organisatie en de rol van de PVT hierbij.
Leerdoelen
Na afloop van deze training:
- Weet je wat de positie, taken en bevoegdheden van de personeelsvertegenwoordiging inhouden.
- Heb je een beeld van de organisatie en werkwijze van een PVT.
- Kun je de basisprincipes van effectief vergaderen benoemen.
- Weet je wat de rechten, bevoegdheden en rol van de PVT is bij het Arbobeleid in uw organsiatie.
- Heb je een basis voor een werkplan van uw PVT.
SBI Formaat en de 17 SDG’s:
voor een betere en duurzame wereld voor iedereen
Met onze dienstverlening willen wij bijdragen aan de 17 doelen voor een betere wereld (de 17 SDG’s). In deze training gaan we in ieder geval aan de slag met onderstaande doelen:
Adequaat onderwijs is voor mensen in alle leeftijdscategorieën en in alle levensfasen van belang. | |
Economische groei is pas duurzaam als kapitaal, arbeid en grondstoffen verantwoordelijk worden ingezet en als winsten en inkomens eerlijk verdeeld worden. | |
Meer sociale samenhang: iedereen moet gelijke kansen krijgen om deel uit te maken van de sociale infrastructuur. |