Nieuws

Win de prestigieuze Driehoek 3D-Trofee!

3D trofee
18 september 2024

AMG nodigt jullie van harte uit om mee te doen

Maakt binnen jullie organisatie de dialoog tussen toezichthouder, bestuurder en medezeggenschap echt het verschil? Dan kan jullie organisatie de Driehoek 3D-Trofee winnen!

De Alliantie voor Medezeggenschap en Governance (AMG) reikt de 3D-Trofee uit tijdens de maand van de Medezeggenschap, februari 2025 bij de SER in Den Haag.

De 3D-Trofee is ingesteld om voorbeelden van goed overleg in de governance driehoek van bestuurder, ondernemingsraad en toezichthouder (RvC/RvT) in het zonnetje te zetten. Die voorbeelden kunnen anderen, bestuurders, ondernemingsraden en toezichthouders, op het goede spoor zetten. De AMG gelooft dat de dialoog in de governance driehoek cruciaal is voor een goede afweging van alle, soms tegenstrijdige belangen en voor verstandige besluiten voor de toekomst van de organisatie. In een turbulente tijd op z’n zachtst gezegd niet makkelijk! De lessen van de winnaars van de 3D-Trofee publiceert AMG jaarlijks op de website.

Dit jaar krijgt het thema ‘sociale veiligheid’ in het bijzonder aandacht. Denk aan: kan ik zeggen wat ik denk, ook als ik twijfel? Waarderen wij ieders inbreng zonder vooroordelen of statusgevoeligheid?
Dialoog staat of valt met sociale veiligheid, ook in de governance driehoek. En de aandacht in de driehoek voor sociale veiligheid kan in de gehele organisatie sociale veiligheid versterken.

Twee ronden, jury, prijzen

Deelname bestaat uit twee ronden. In de eerste ronde vullen bestuurder, (centrale) ondernemingsraad en toezichthouder een enquête in. De tweede ronde bestaat uit interviews met opnieuw de gehele driehoek van de geselecteerde organisaties.

De jury wordt jaarlijks opnieuw samengesteld en bestaat uit drie leden met erkende expertise op het gebied van governance en de dialoog tussen de partners in de governance driehoek: bestuurders, (centrale) ondernemingsraden en toezichthouders.

Naast de 3D-Trofee voor de winnaar in 2025 kiest de jury uit de inzendingen ook een runner-up, een organisatie die in de driehoek misschien nog niet alles op orde heeft maar er wel alle aandacht voor heeft. En er is ook een speciale verrassing voor de winnaars en runners-up. Alle deelnemers worden in ieder geval uitgenodigd voor de feestelijke prijsuitreiking tijdens de Maand van de Medezeggenschap. Mis het niet!

AMG nodigt je van harte uit om mee te doen

AMG nodigt je van harte uit om je aan te melden voor deze kans om de samenwerking in je governance driehoek in de schijnwerpers te zetten en anderen de kans te geven van jullie voorbeeld te leren, van jullie aandacht voor de dialoog en van jullie aandacht voor sociale veiligheid.

Is de samenwerking in jullie driehoek nog niet optimaal maar zetten jullie samen wel grote stappen? Meld je dan ook aan. Misschien is het valse bescheidenheid, misschien helpt meedoen je juist verder op pad.
Ook als runner-up krijg je volop aandacht voor je inzet op het gebied van dialoog en sociale veiligheid. Meedoen is belangrijker dan winnen.

Aanmelden

Op de website van AMG vind je meer informatie. Kijk ook naar de winnaars van voorgaande jaren.
Aanmelden kan tot 15 oktober bij brenda.van.laarhoven@sbiformaat.nl of  fred.fabels@sbiformaat.nl

We zien uit naar je aanmelding!

Stuurgroep Driehoek 3D-Trofee
Alliantie Medezeggenschap en Governance

Deel dit bericht