Nieuws

Wat is de toekomst van de medezeggenschap?

De toekomst van de medezeggenschap
14 december 2022

Webinar Wat is de toekomst van de medezeggenschap?

Op 30 november, aan het einde van de ‘Maand van de medezeggenschap’, organiseerde SBI Formaat een gratis webinar. Hierin keken wij niet terug, maar juist vooruit. In deze online sessie gaat gespreksleider Jaap Jongejan (algemeen directeur Stichting SBI) met een aantal inspirerende gasten in gesprek over een aantal actuele onderwerpen:

  • De samenwerking tussen medezeggenschap, bestuurder en toezicht met o.a. Carlijn L’Ortye, directeur NCD: Hoe zorg je ervoor dat de medezeggenschap de verantwoordelijkheid ook krijgt?
  • De inclusieve organisatie met o.a. Shirley Mathoera, voorzitter NVMz: Hoe zorg je, mede met de medezeggenschap, voor een organisatie waarin alle mensen er écht toe doen?
  • Verbinding binnen organisaties met o.a. verschillende jonge medezeggenschappers: Mensen maken of breken het succes van organisaties; zij bepalen of wat bedacht wordt ook daadwerkelijk gebeurt. Welke rol speelt de OR binnen de organisatie bij het zorgen voor verbinding en draagvlak?
  • De transitie van een OR naar een Raad voor Duurzame Medezeggenschap met Jytte Glissenaar, directeur SBI Formaat. Lees hier meer over het project De Raad voor Duurzame Medezeggenschap.

De rode draad in deze uitzending is de vraag: ‘Hoe kan de medezeggenschap in deze steeds complexer wordende wereld belangrijk en van toegevoegde waarde blijven?’
De conclusie is dat de medezeggenschap steeds wendbaarder en creatiever zal moeten handelen. Door verantwoordelijkheid te nemen en proactief met de bestuurder/toezichthouder een toekomstbestendige en duurzame koers uit te zetten, kan de OR zich blijven onderscheiden.
Hoe? In deze opname hoor je hoe duurzame medezeggenschap er uit kan zien. Veel kijkplezier!

Deel dit bericht