Nieuws

Waardevol Werken

waardevol werken
11 juli 2023

De nieuwe editie van de Zonheuvel krant staat in het teken van Waardevol Werken. Wie ben je als mens in je werk? Wat wordt er van je verwacht op het werk? Was het vroeger nog mogelijk om je werk-jas (letterlijk) aan het einde van de dag uit te doen, loopt nu werk en privé steeds vaker door elkaar heen. En tegelijkertijd zoeken we steeds meer zingeving in het werk. Lees hier meer over in de nieuwste editie van De Zonheuvel!

Waardevol Werken

Jaap Jongejan (directeur bestuurder van Stichting SBI) onderscheid graag drie fasen in Waardevol Werken:

  1. Hoe kom je aan waardevol werk?
  2. Hoe blijf je waardevol aan het werk?
  3. Hoe bouw je waardevol werken af?

Te vaak lijkt het erop dat we werk op de automatische piloot doen. We staan te weinig stil bij wat we creëren. We staan te weinig stil bij de bijdrage die we leveren aan een groter geheel. Probeer eens vijf minuten per dag stil te staan bij wat voor jou die dag waardevol is geweest in je werk, in plaats van achter je carrière aan te hollen.

Maar ook aandacht en respect opbrengen voor het werk van een ander maakt je werk en leven waardevoller.

Wat staat er nog meer in?

Naast artikelen over het thema Waardevol Werken kom je onder andere meer te weten over:

  • Young professionals hebben te maken met verschillende uitdagingen. Ze willen stappen zetten met het werk, maar het privé ook leuk houden. Ze willen presteren, niet alleen op het werk, maar ook in het leven. Burn-outs, maar ook bore-outs, komen bij werkende jongeren steeds vaker voor.
  • Did you ever Listen to a River or Dance with a Tree? Een artistieke verkenning van de betekenis van rivieren en bomen en de impact van klimaatverandering door kunstenaars Nahuel Cano en Bo Lagrand. Kunst is de vertaling die mensen bewust kan maken hoe maatschappelijke vraagstukken in elkaar zitten, waar ze vandaan komen en hoe ze de toekomst bepalen.

Lees hier De Zonheuvel:

Wil je meer weten over deze thema’s? Lees dan hier De Zonheuvel.

Deel dit bericht