Nieuws

Transitie nieuwe pensioenregeling PFZW

nieuwe pensioenregeling
14 december 2023

De FNV is al geruime tijd bezig om samen met sociale partners en het bestuur van pensioenfonds PFZW, vorm te geven aan de nieuwe pensioenregeling, als gevolg van de Wet Toekomst Pensioenen (Wtp). Het betreft zo’n 2,9 miljoen actieve en passieve deelnemers, waaronder ongeveer 120.000 FNV-leden uit de sector Zorg & Welzijn en ongeveer 28.000 FNV-leden uit de sector Sport & Bewegen.

Actueel: onderhandelaarsresultaat en concept transitieplan

De afgelopen maanden heeft de FNV in de Pensioentafel Zorg & Welzijn (PTZW) samen met vertegenwoordigers van andere vakbonden en werkgeversorganisaties de invulling van het nieuwe contract verder uitgewerkt. Op 10 november jl. is er hierover een onderhandelaarsresultaat bereikt en heeft het vernieuwen van de pensioenregeling bij PFZW meer vorm en richting gekregen.
Op basis van de uitgangspunten en afspraken in het onderhandelaarsresultaat is het concept transitieplan geschreven, waar in detail de afspraken zijn uitgewerkt en de effecten van de toekomstige pensioenregeling worden beschreven.

Meer weten over de basisbeginselen en de werking van het pensioensysteem, de actuele ontwikkelingen waaronder het Pensioenakkoord en de rol van de OR bij pensioenregelingen? Kom dan naar de training OR en pensioenen >> 

Club van 25

De resultaten zijn tot stand gekomen na lange en intensieve onderhandelingen aan de Pensioentafel Zorg & Welzijn. De kaderleden in de Clubvan25 (met zowel werkenden als gepensioneerden) zijn steeds nauw betrokken geweest en hebben getoetst of aan de uitgangspunten van de FNV wordt voldaan.
Onze collega van SBI Formaat, Geertrude van Amerongen, maakt onderdeel uit van deze FNV-klankbordgroep ‘Clubvan25’. Bekijk het interview waarin Geertrude meer verteld over het proces wat is doorlopen.

Tot en met maandag 18 december kunnen FNV-leden hun stem uitbrengen over het voorgelegde onderhandelaarsresultaat voor de nieuwe pensioenregeling van PFZW.

Bron: website FNV

Deel dit bericht