Nieuws

SBI Formaat op OR Live

OR Live
16 oktober 2024

Wij hopen jou te ontmoeten op OR Live!

SBI Formaat is vandaag prominent aanwezig op OR Live in de Fokker Terminal in Den Haag! We hopen je te ontmoeten bij één van onze workshops of bij onze stand. Tijdens de workshops geven de trainers/adviseurs Geertrude van Amerongen, Brenda van Laarhoven en Mariska Pikaart je actuele informatie op het gebied van de nieuwe Wet Toekomst Pensioenen, achterbancommunicatie en sociaal veilig beleid. Bij onze stand kan je terecht met jouw specifieke OR-vraag.

Op OR Live krijg je allerhande informatie aangereikt over het medezeggenschapswerk. Dat kan je goed gebruiken, want jij bent bij de OR gegaan omdat je mee wil denken over het beleid van de organisatie. Natuurlijk doe je dat met het ‘normale’ OR-werk, maar zo nu en dan speelt er een casus waar je écht het verschil kunt maken! Zo kan je te maken krijgen met strategische vraagstukken die een grote impact op de organisatie en medewerkers kunnen hebben. Denk aan een ingewikkeld fusietraject, het onderhandelen over een sociaal plan, een arbeidsvoorwaardenregeling of een hoog oplopend conflict met de bestuurder. Van jou wordt verwacht dat jij daar als OR-lid zo goed mogelijk mee omgaat. Dat jij je verdiept in taaie stukken, goede overleggen voert, oog hebt voor de organisatie en werknemersbelangen, een goede gesprekspartner bent voor de bestuurder en de achterban, snel handelt samen met je OR-collega’s. En dat allemaal naast je reguliere werk. Behoorlijk pittig!

Als OR-lid heb je veel competenties nodig. Competenties die je niet allemaal als vanzelfsprekend ‘in huis’ hebt. De trainers/adviseurs van SBI Formaat – marktleider in medezeggenschap – kunnen je belangrijke kennis of vaardigheden aanreiken, zodat jij met meer vertrouwen aan de slag kunt met jouw OR-werk en een deskundige gesprekspartner bent voor de achterban en bestuurder.

Bekijk ons actuele trainingsaanbod

Deel dit bericht