Nieuws

Rijnlandse praktijken en Rijnlandse helden

Rijnland praktijk festival SBI Formaat
02 mei 2018

Het is alweer een week geleden…. Het grootste Rijnland Praktijk Festival van Nederland! Wat was het een inspirerende en actieve dag vol met Rijnlands denken.

Op Landgoed Zonheuvel waren honderden mensen aanwezig om deel te nemen of bij te dragen aan het festival. En er waren tientallen pleinen ingericht, van Werkgeluk tot en met Jeugdzorg. Het festival was vooral bedoeld om inzichten, werkwijzen, kennis en ervaringen te delen, inspiratie op te doen en contacten te leggen.

Het festival werd om 10 uur geopend door Erik Gerritsen (secretaris-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Na een act van Cesar Zuiderwijk samen met Bombrini Circus konden de ruim 80 workshops beginnen.

Vanuit SBI Formaat waren collega’s Mireille en Coby aanwezig op het (Mede)zeggenschapsplein. Op het plein konden festivalgangers kennis maken met mooie voorbeelden van hoe de medezeggenschap ook ingericht kan worden.

In samenwerking met 24U waren Rosetta en Frodo aanwezig om een workshop Mindfulness te geven. In een klein uur leerde deelnemers dat Mindfulness een krachtig middel is om helderder bewustzijn en aandacht te krijgen en afstand te nemen van spinsels in je hoofd. Hierdoor kun je beter concentreren, ontspannen en dat helpt voor een betere balans in werk en leven.

Wat is een festival zonder afterparty? Na alle workshops werd de Rijnland Organiseren Oeuvre Award uitgereikd aan Willem van den Berg (gemeentesecretaris gemeente Heemstede). En Ninke van der Kooy (klachtencommissaris, gemeente Enschede) werd gekozen tot Rijnlander van het jaar 2018.

Hieronder een kleine sfeerimpressie van het festival.

 

Deel dit bericht