Nieuws

Bedrijven in overtreding vanwege omgang met gevaarlijke stoffen

blootstelling gevaarlijke stoffen
20 juni 2019

Woensdag 18 juni verscheen in het AD dat bedrijven waar gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen slordig omgaan met de veiligheid.

85% van de bedrijven gecontroleerd door de Inspectie SZW waren in overtreding. Deze overtredingen hadden te maken met de omgang met gevaarlijke stoffen. Dat bewijst maar weer het belang van bewustwording en goede voorlichting.

Jaarlijks overlijden er 3.000 mensen ten gevolge van blootstelling aan gevaarlijke stoffen tijdens het werk. Een belangrijke eerste stap om hier wat aan te doen is bewustwording, dus weten met welke stoffen je werkt of aan welke stoffen je wordt blootgesteld tijdens het werk.


Wil je nu aan de slag met bewustwording van blootstelling aan gevaarlijke stoffen en heb je daar wat ondersteuning bij nodig als medezeggenschap? Wij mogen 10 implementatietrajecten aanbieden dankzij de subsidie van het Ministerie van SZW.

Bekijk ons OR-verkiezingen aanbod

Ook is het mogelijk om op 12 september in gesprek te gaan met andere bedrijven en deskundigen over het terugdringen van blootstelling aan gevaarlijke stoffen.

Themamiddag Aanpak gevaarlijke stoffen

Deel dit bericht