Nieuws

De OR is belangrijk voor een inclusieve arbeidsmarkt

inclusie verderkijker
04 november 2019

Uitnodiging Dialoogmiddag 6 november Utrecht

“Hoe vindt u nieuwe werknemers op de krappe arbeidsmarkt? Door niet alleen te kijken naar wie iemand is, maar verder te kijken naar wat iemand kán. Zo loopt u geen talent mis en dat biedt kansen voor uw bedrijf of organisatie. Word daarom ook Verderkijker.”

Met deze boodschap voert het ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid de Verderkijkers campagne om bedrijven en organisaties bewust te maken dat ze succesvoller kunnen worden door verder te kijken, en activeren om voorbij de vooroordelen te kijken. Het loont, zeker in tijden van krapte, om te vissen buiten de al bekende vijvers.

Bovendien is er een wet in voorbereiding die ervoor zorgt dat werkgevers en uitzendbureaus een plan moeten maken om discriminatie van sollicitanten tegen te gaan. Doen ze dat niet dan kan de inspectie van het ministerie van Sociale Zaken ingrijpen. Ook daarom is het verstandig om als ondernemingsraad nu alvast te agenderen hoe het beleid van uw organisatie dat gericht is op inclusie er uit kan zien.

Om u te inspireren over hoe u Verderkijker kunt worden, nodigen het ministerie SZW en SBI Formaat op woensdag 6 november van harte uit voor het gratis Verderkijkers-evenement in Doorn.

Aanmelden kan nog!

Inschrijven Inclusie & OR dialoogmiddag 6 november

Programma

14.00 Ontvangst met koffie en thee
14.30 Welkom en start | Door dagvoorzitter Wim Oolbekkink, programmamanager Stichting SBI/Campus Landgoed Zonheuvel.
14.40 Wat kan een OR doen om een beleid te realiseren dat gericht is op inclusie en arbeidsdiscriminatie voorkomt? | Luc Mutsaers programmamanager arbeidsmarktdiscriminatie en psychosociale arbeidsbelasting bij inspectie SZW.
15.00 Resultaten Onderzoek SBI Formaat | In de achterliggende maanden deed SBI formaat onderzoek onder ondernemingsraden naar de mate waarin het thema inclusie en voorkomen arbeidsmarktdiscriminatie op de agenda van het overleg OR-bestuurder staat.
15.10 introductie Dialoog en Dialoogvragen
15.20 Korte pauze
15.30 VerderKijkers Dialoog | Onder begeleiding van de dialoogbegeleiders van Dialoogplein Nederland.
16.45 Ophalen van resultaten
17.00 Afsluiting

Landgoed Zonheuvel
Amersfoortseweg 98
3941 EP Doorn

Deel dit bericht