Nieuws

Opleiding GO-lid decentrale overheden

opleiding go-leden fnv sbi formaat overheid decentrale overheden
22 maart 2016

Ben jij GO-lid namens FNV Overheid? Als FNV-lid dat als afgevaardigde van je bond namens de medewerkers in het Georganiseerd Overleg (GO) plaats neemt, ben jij van groot belang voor de leden van de vakbond. In het GO wordt namelijk onderhandeld over uitwerking van de landelijke arbeidsvoorwaarden en lokale regelingen zoals het sociaal statuut.

Een belangrijke functie dus. Reden voor FNV Overheid om hier een opleiding voor op te zetten, zodat leden zich (nog) beter geïnformeerd en voorbereid kunnen inzetten voor hun achterban. De driedaagse opleiding is zo ingericht dat zowel onervaren, als ervaren GO-leden hun kennis van het GO-werk kunnen aanscherpen. De opleiding wordt verzorgd door ervaren trainers van SBI Formaat. 

Programma

Dag 1  Rol en juridische kader van het Georganiseerd Overleg
Dag 2 Onderhandelen als GO
Dag 3 Het GO en zijn netwerk

Resultaten

  • De deelnemers kennen de rol en het juridische kader van het GO en kunnen dit in de praktijk toepassen.
  • De deelnemers kennen de theorie over onderhandelen en kunnen deze in de praktijk van het GO toepassen.
  • De deelnemers weten welke partijen er allemaal in het netwerk van het GO zitten, waaronder de OR, welke rol zij hebben en hoe ze hiermee kunnen en willen samenwerken.

Data en locaties

 

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Eindhoven

9 mei 23 mei 6 juni

Utrecht

10 mei 24 mei 7 juni

Zwolle

12 mei 26 mei 9 juni

Aanmelden

Voor vragen over de opleiding kun je terecht bij de Kaderacademie, e-mail trainingen@abvakabo.nl . Dit is niet bedoeld voor aanmelden. Aanmelden kan uitsluitend via het formulier op de site

Deel dit bericht