Nieuws

Nieuwe voorjaarseditie van ‘de Zonheuvel’!

Diversiteit en inclusie
04 april 2023

Deze voorjaarseditie van ‘de Zonheuvel’ staat in het teken van duurzaamheid, diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie. In deze editie lees je onder andere een artikel over diversiteit en inclusie, over de B-Corp certificering, een artikel over de stichting Buddy to Buddy die een ‘buddy-boom’ plantte op Landgoed Zonheuvel en nog veel meer! In dit nieuwsbericht worden een aantal artikelen uitgelicht.

Wat is diversiteit en inclusie?

‘Ik kan me voorstellen dat de termen diversiteit en inclusie door elkaar gebruikt worden en ik leg ze daarom graag uit.’, aldus Domenica Ghidei. Diversiteit gaat over ons allemaal, over onze huidskleur, afkomst, etniciteit, sekse en seksuele geaardheid. Al onze verschillen en overeenkomsten, dat is onze diversiteit.

Inclusiviteit betekent een veilige werkomgeving, een gevoel erbij te horen en het gevoel te hebben dat jouw stem en jouw gedachten worden gehoord. En dat daar ook rekening mee wordt gehouden bij het maken van het beleid.

Een B-Corp certificering

In het artikel met Vanya Boon wordt er aandacht besteed aan het worden van een B-Corp. Wat houdt dat in? De B-Corp certificering is een internationale certificering voor bedrijven die een positieve impact hebben op mens en milieu. Wat moet een organisatie doen om een B-Corp certificering te bemachtigen? Dat lees je in het artikel ‘Zullen wij ook een B-Corp worden?’.

Het planten van de ‘buddy-boom’

Deze prachtige kastanjeboom die geplaatst is op Landgoed Zonheuvel staat in het teken van geborgenheid, vertrouwen, warmte en het verlangen naar het alledaagse. Deze boom is geplant door stichting Buddy to Buddy. Deze stichting zet zich in voor het doorbreken van het sociale isolement waar nieuwkomers vaak in verkeren. In een periode van vier maanden spreken buddykoppels wekelijks met elkaar af om zo hun wereld open te stellen voor nieuwe vriendschappen.

Medewerkers op Landgoed Zonheuvel

Verder lees je in deze uitgave van de Zonheuvel ook alles over medewerkers van Hotel en Conferentiecentrum Landgoed Zonheuvel. Hotelmanager Kim Staal schetst de nieuwe plannen voor het hotel en kok Nicky Costanje verteld over haar passie voor het vak en haar doorzettingsvermogen.

Diversiteit in de OR

Misschien wel de meest diverse ondernemingsraad van het Ministerie van Financiën: de ondernemingsraad Dienst Toeslagen. De OR van het Directoraat-generaal Toeslagen bestaat uit 13 leden: vrouwen, mannen, leden met een niet westerse migratieachtergrond en een lid dat bij de LHBTI-gemeenschap hoort. Daarnaast lopen de leeftijden van de verschillende leden uiteen. Dit alles zorgt voor veel diversiteit.
Er zijn binnen de organisatie veel ontwikkelingen op het gebied van diversiteit, maar volgens voorzitter Eline Kerpels is er best nog ruimte voor verbetering om de organisatie, diverser, representatiever en inclusiever te maken: ‘Bij ons als ondernemingsraad staat dit hoog in het vaandel’.

Lees hier de Zonheuvel:

Ben jij benieuwd naar de genoemde onderwerpen en wil jij je daar verder in verdiepen? Lees hier ‘de Zonheuvel’:

Volg jij de komende maanden een Basiscursus OR of de training (W)OR voor beginnende OR-leden bij SBI Formaat? Dan krijg je ‘de Zonheuvel’ cadeau!

Deel dit bericht