Nieuws

Netwerkbijeenkomst Ongewenste Omgangsvormen 15 november 2018

Netwerkbijeenkomst Ongewenste Omgangsvormen Ministerie SZW
18 oktober 2018

Op donderdag 15 november vindt de netwerkbijeenkomst “(On)gewenst gedrag op het werk; moet toch kunnen?! Hoe de OR kan bijdragen aan een veilige werkomgeving” plaats.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid organiseert deze netwerkbijeenkomst, vanaf 12:00 uur in het MeetingDistrict te Nieuwegein. We hopen op een goede vertegenwoordiging vanuit OR-leden!

Twee trainers van Expertiseteam Arbeid & Gezondheid zullen tijdens deze bijeenkomst workshops verzorgen:

Aandacht voor gewenst gedrag: hoe hoort het eigenlijk?Nicole Pikkemaat
Wat kunt u doen aan preventie van ongewenst gedrag? Hoe zorgt de OR dat er aandacht is voor gewenst gedrag? Hoe hoort het eigenlijk? Aan de hand van praktijkvoorbeelden, dilemma’s en statements gaan we in deze workshop hierover in kleine groepjes in gesprek en bespreken we ideeën en handvatten om met het thema ongewenst gedrag (ook) positief aan de slag te gaan. Onder meer het organiseren van een sessie met medewerkers, de opzet van een gedragscode en zelf het goede voorbeeld geven komen aan bod.

Meldingen: hoe krijg je zicht op wat er leeft binnen je organisatie? – Alex Daems
Meldingen van ongewenst gedrag zijn vaak het topje van de ijsberg en cruciaal om ongewenst aan te pakken. In deze interactieve workshop staan de verschillende mogelijkheden centraal om medewerkers melding te kunnen laten doen van ongewenst gedrag. Deze mogelijkheden hebben elk een eigen doel en werkwijze.

Naast interessante sprekers en inspirerende deelsessies met veel aandacht voor de praktijk, is er ook voldoende ruimte om in gesprek te gaan met andere deelnemers in een informele en open setting.

Deelnemen of meer informatie? Bekijk deze uitnodiging.

Deel dit bericht