Nieuws

MZ Event ‘Nieuwe vormen van medezeggenschap’ 2021

medezeggenschap event
11 oktober 2021

Het event Nieuwe vormen van medezeggenschap van 30 november wordt verplaatst naar 17 mei 2022!

Graag verwelkomen wij jullie dan alsnog op Landgoed Zonheuvel.

MZ Event 2021: Nieuwe verbindingen; de toekomst van de medezeggenschap…
…en de afsluiting van de maand van de medezeggenschap.

Medezeggenschap, zeggenschap en toezicht zijn al langer op zoek naar een nieuwe invulling van hun rollen. De huidige vorm lijkt niet meer te passen in nieuwe organisatievormen en ontwikkelingen en verliezen daardoor hun effect.

De medezeggenschap van de toekomst

Ook zien wij steeds duidelijker nieuwe ontwikkelingen en trends in de medezeggenschap van de toekomst:

  1. Toenemende complexiteit zowel op technologisch gebied (artificial intelligence, robotisering en algoritmisch gestuurde organisaties) als internationalisering en globalisering;
  2. De toenemende vraag naar duurzaam denken en doen (zie ook de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties);
  3. De steeds sterkere roep om een verbindende rol tussen alle werknemers en de bestuurder/organisatie.

Dit alles maakt de steeds sterkere roep om het SAMEN te doen in organisaties. Dit vraagt om een stevige verbinding tussen werknemers-bestuurders-toezicht. En daarmee een belangrijke rol van de medezeggenschap!

MZ Event ‘Nieuwe verbindingen’ als afsluiter van de maand van de medezeggenschap

Dit MZ Event ‘Nieuwe verbindingen; de toekomst van de medezeggenschap’ staat dan ook in het teken van hoop en van een nieuwe toekomst voor bestaande verhoudingen. Met een extra feestelijk karakter omdat het event de afsluiting is van de Maand van de Medezeggenschap.

Meer informatie over de Maand van de Medezeggenschap

Met Jitske Kramer

Jitske Kramer schreef in 30 dagen het boek “Het werk heeft het gebouw verlaten” over anders en nieuw werken door de coronacrisis. Als het werk het gebouw heeft verlaten, hoe zit het dan met werknemers.

Met betrokkenheid, met meepraten en meedoen. Jitske Kramer biedt inspiratie en houvast voor het onderhouden en vasthouden van onderlinge verbindingen.

En toonaangevende sprekers uit de praktijk

Met toonaangevende sprekers uit organisaties op het gebied van arbeidsverhoudingen en medezeggenschap. Zij geven hun visie op de belangrijkste ontwikkelingen en de uitdagingen voor de medezeggenschap: strategische invloed, duurzaamheid en diversiteit en participatie en verbinding.

Rienk Goodijk, bijzonder hoogleraar Governance en auteur van tientallen boeken over toezicht, zeggenschap en medezeggenschap.
Karlijn L’Ortye directeur van de NCD, de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren. Ondernemer vanaf jonge leeftijd en voorheen actief bij JCI (Junior Chamber International).
Pieter Schollema, de gekozen algemeen directeur van Bugel Hajema, een commercieel bureau en tevens een democratische werkgemeenschap.

Sessies

Met in de middag een veelheid aan sessies met inspirerende praktijkvoorbeelden, tips en tools voor verandering en anders organiseren van (mede)zeggenschap en toezicht.

Meer informatie & aanmelden

Deel dit bericht