Nieuws

Dialoogsessie: HR en OR werken aan gezondheid

30 oktober 2019

Op dinsdag 12 november vindt bij SBI Formaat een dialoogsessie plaats. Een sessie waarin HR en OR samen aan de slag gaan met gezond en veilig werken. Een breed thema zowel fysiek als mentaal en sociaal, variërend van psychosociale arbeidsbelasting, veilig werken, arbo en een positief werkklimaat.

Het belang van werken aan gezondheid is iets waar iedereen het wel over eens is. En iedereen is het ook eens over de gezamenlijke verantwoordelijkheid om gezond en veilig te werken.  Maar terugkerend is de vraag: Wat kunnen we samen aanpakken? En: Hoe doen we dat dan?

In gesprek

Wij willen HR en OR uitnodigen om met elkaar in gesprek te gaan over deze twee vragen. Tijdens de bijeenkomst willen wij aan de hand van enkele alternatieve werkvormen demonstreren en ervaren hoe je dat gesprek binnen jouw organisatie ook kunt organiseren.

Omdat we bewust de dialoog zoeken, nodigen wij voor deze middag zowel HR als OR uit om mee te doen. Per bedrijf minimaal 2 deelnemers: de HR-functionaris neemt een OR-lid mee of het OR-lid neemt zijn HR-functionaris mee.

Agenda

Het programma bestaat uit 4 delen:

  1. Korte introductie op de werkwijze met van de middag met behulp van ‘large group interventions’ als dialoogsessies en ‘open space’ door Lars Doyer en Jan de Kramer van AWVN.
  2. De praktijk: Peter van der Haagen (HR) en Bart van der Capellen (OR) van McDonald’s vertellen over hun ervaringen met kleine slimme actiegroepjes. McDonald’s heeft ervaring met kleine actieteams om meer grip te krijgen op een positief werkklimaat. Een praktijkvoorbeeld vanuit de Haagse vesting in de Binkhorst zal toegelicht worden.
  3. In gesprek over de vraag wat OR en HR samen kunnen doen aan Werk & Gezondheid 2025 aan de hand van de vragen:
    • Wat spreekt aan?
    • Welke ervaringen heb je al opgedaan?
    • Wat zou je graag willen?
    • Wat wordt de eerste stap?

    En daarbij met elkaar de werkvormen doorlopen om de impact van een dergelijk proces te ervaren.

  4. Reflectie: wat brengt jou dit? Hoe verder?

Ben jij er ook bij dinsdag 12 november?

De dialoogsessie zal plaatsvinden van 13:00 uur tot 17:00 uur op ons Landgoed Zonheuvel.  Deelname is geheel kosteloos. Meld je aan via het onderstaande formulier.

Wij rekenen op een bijzondere én inspirerende middag!

 

Deel dit bericht