Nieuws

Het eigen verhaal van de OR, in zijn eigen taal

expert meeting
18 oktober 2021

De BVMZ organiseert de vierde Expert Meeting op 3 november 2021 (in de middag, hybride: op locatie Campus Landgoed Zonheuvel en “online”). Deze meeting staat in het teken van ‘November de maand van de Medezeggenschap’* met het thema:
‘Het eigen verhaal van de OR, in zijn eigen taal’ met medewerking van Ramsey Nasr en Chris van Dam.

Twee gasten; een uit de literaire wereld en een uit de publieke sector. Zij zullen ons inspireren en uitdagen want… “verzet” moet er komen:

  • De eerste spreker is Ramsey Nasr, de bekende schrijver, dichter, essayist en acteur, die in zijn boek ‘De fundamenten’ blootgelegd heeft hoe de samenleving verworden is tot een maatschappij zonder ziel. Een bijzonder lezenswaardig boek! Hoe ziet hij de samenleving? En hoe vertalen we zijn inzichten naar de organisatie en de Medezeggenschap? Wat is ons verhaal!
  • De tweede spreker is Chris van Dam (CDA), bekend als de voorzitter van de Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag. (Nu actief bij www.rechtdoen.nl.) Hij laat zien hoe beleid en uitvoering steeds verder van elkaar af zijn komen te staan. Wat er gebeurt in een systeem waar macht en onmacht elkaar ontmoeten, waar niet meer het menselijk verhaal centraal staat, maar de cijfers dicteren. Wanneer de democratische rechtsorde mensen die dit het hardst nodig hebben, niet meer beschermt. Hoe beïnvloedt dat ons verhaal?

De inleidingen zijn de opmaat om de fundamenten van ons eigen verhaal te maken. En ervoor te zorgen dat wij niet in een systeem worden meegesleurd als we dat niet willen. Wat wil de Medezeggenschap?

Deelname is gratis. Bij no-show wordt € 75,- in rekening gebracht.

De BVMZ biedt dit programma aan, aan haar leden, alle SCOOR-gecertificeerde bureaus, OR-trainers, adviseurs, OR-leden, bestuurders en belangstellenden. Kortom ieder die de Medezeggenschap een warm hart toedraagt is van harte welkom.

Bekijk uitnodiging en programma

Aanmelden

Nadere inhoudelijke toelichting

Meer informatie

We ontmoeten jullie graag op woensdag 3 november 2021 in Doorn of online.

*‘November de maand van de Medezeggenschap’, een gezamenlijk initiatief van de BVMZ, BVMP, MNO, NVMZ , SOMz,VASMO en CBM (SER)

Deel dit bericht