Nieuws

Gratis webinar ‘Verdiepende RI&E gevaarlijke stoffen’

RI&E RIE webinar
28 mei 2019

Geef handen en voeten aan de verdiepende RI&E gevaarlijke stoffen

Op donderdag 20 juni van 14.00 uur tot 14.45 uur organiseert Cosanta een gratis webinar: ‘Verdiepende RI&E gevaarlijke stoffen’, hoe vult u het onderdeel gevaarlijke stoffen in uw RI&E in.

Werken met (gevaarlijke) stoffen vormt een belangrijk onderdeel van de RI&E. In 1 op de 3 bedrijven in Nederland wordt gewerkt met (gevaarlijke) stoffen. Denk daarbij aan pure grondstoffen, coatings, verven, schoonmaakmiddelen, voedingsmiddelen of onderhoudsmiddelen.

In de praktijk vinden veel bedrijven het lastig om handen en voeten te geven aan de verdiepende RI&E gevaarlijke stoffen. Speciaal voor deze bedrijven organiseert Cosanta BV een onderhoudend webinar waarbij we u laten zien hoe u de online tool Stoffenmanager® kunt gebruiken om niet alleen inzicht te krijgen in mogelijke gezondheidsrisico’s van uw stoffen, maar hier ook maatregelen op te nemen die de risico’s verminderen.

Inschrijven voor het gratis webinar? Klik hier.

Leonie de Jong van Cosanta, is ook aanwezig tijdens de Themamiddag Aanpak blootstelling aan gevaarlijke stoffen op 12 september 2019. Op deze themamiddag gaan we in gesprek met elkaar over de aanpak van blootstelling aan gevaarlijke stoffen.

Naast het aanpakken van de risico’s volgens de STOP-methode (Substitutie, Technische maatregelen, Organisatorische maatregelen en Persoonlijke beschermingsmiddelen) is het geven van voorlichting en instructie en het bijhouden van register van gevaarlijke stoffen van groot belang. Daarnaast ook het bijhouden van blootstelling aan o.a. kankerverwekkende stoffen op het niveau van de individuele medewerker.

Meer info Themamiddag gevaarlijke stoffen

Deel dit bericht