Nieuws

Governance is ook MVO en SDG!

11 juli 2019

Er zijn diverse branche-eigen Governancecodes met richtlijnen voor directies en toezichthouders voor goed bestuur. Goed bestuur past bij principes als Maatschappelijk verantwoord ondernemen wat intussen ‘common sense’ is voor zichzelf respecterende bedrijven en concerns. Inmiddels kennen we nu ook de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (de Sustainable Development Goals/SDG’s) die gebaseerd zijn op een mondiale VN-agenda uit 2015. Deze VN-agenda beoogt een eind te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in de wereld. Ondernemingen kunnen daar in grote mate aan bijdragen.

OR’en kunnen hun bestuurders daarop attent maken en in stimuleren. Bovendien blijkt uit onderzoek dat werknemers graag werken bij bedrijven die vooroplopen als het om investeren in MVO en goede doelen gaat.
Veel bedrijven en concerns hebben hun eigen, aanvullende principes van goed ondernemerschap opgesteld en/of onderschrijven publiekelijk de bestaande (mondiale) principes. In de Database of Business Ethics van de Leidse Law School staan meer dan 1000 van deze bedrijfseigen ‘code of conducts’. Via deze link kom je in de database.

Vragen over dit bericht? Bel of mail ons!

Deel dit bericht