Nieuws

Gebruikmaking van een SCOOR-gecertificeerd instituut voor scholing van or/pvt

SCOOR medezeggenschap
07 februari 2017

De Stichting van de Arbeid verzoekt werkgevers/HR en medezeggenschapsorganen om voor scholing van hun ondernemingsraad gebruik te maken van een door SCOOR gecertificeerd opleidingsinstituut. Dit doet de stichting door middel van een brief naar werkgevers, HR en medezeggenschapsorganen. 

Een goed ontwikkelde medezeggenschap draagt bij aan gezonde en stabiele arbeidsverhoudingen die op hun beurt de bedrijven en sectoren van de Nederlandse economie versterken. Goede inbreng van leden van de or/pvt vergt echter onder andere ook scholing. Dit geldt niet alleen voor kennis van de WOR, van actuele thema's zoals sociale innovatie en duurzame inzetbaarheid maar ook voor het aanleren van vaardigheden die or/pvt-leden nodig hebben om van hun bijdragen een succes te maken. Vanuit haar betrokkenheid bij de medezeggenschap in bedrijven vraagt de Stichting van de Arbeid uw aandacht voor de kwaliteit en kwaliteitsbewaking van de scholing van uw ondernemingsraad/personeelsvertegenwoordiging (or/pvt). Om werkgevers en or/pvt hierin bij te staan is enkele jaren geleden op verzoek van werkgevers en werknemers de – onafhankelijke – Stichting SCOOR opgericht. Deze stichting bewaakt de kwaliteit van de opleidingen middels certificering . Een door SCOOR gecertificeerd opleidingsinstituut is de garantie dat dit instituut in staat is kwalitatief goede cursussen en trainingen te geven. De Stichting van de Arbeid verzoekt u om, indien u dit nog niet doet, voor scholing en vorming van de or/pvt gebruik te maken van een door SCOOR gecertificeerd opleidingsinstituut. 

SBI Formaat is SCOOR gecertificeerd. Wij hebben het grootste aanbod open trainingen, bieden maatwerktrainingen voor uw hele OR en advies op maat. Met uw vragen bent u bij ons aan het juiste adres! 

Deel dit bericht