Nieuws

Februari: dé Maand van de Medezeggenschap

Maand van de Medezeggenschap
06 februari 2024

De Maand van de Medezeggenschap is van start gegaan! In februari besteden verschillende organisaties uit het medezeggenschapsnetwerk aandacht aan de belangrijke rol en positie die de medezeggenschap inneemt binnen ondernemingen. Gedurende deze maand vinden diverse sessies plaats waar je, bijvoorbeeld als OR-lid of toezichthouder, gratis aan kunt deelnemen en waar je profijt van kunt hebben.

Hieronder vind je de 2 online workshops die SBI Formaat aanbiedt. Wij hopen je te mogen begroeten op 27 en/of 28 februari.

Meer informatie over de Maand van de Medezeggenschap

Online workshops SBI Formaat

De HR-uitdagingen voor de OR

Voor de OR is goed HR-beleid een belangrijk onderwerp. Het heeft veel impact op medewerkers. Op dit moment zijn er veel HR-uitdagingen. Het tekort aan medewerkers door de krappe arbeidsmarkt staat hierbij in veel sectoren bovenaan. Om medewerkers te vinden én vast te houden is aantrekkelijk werkgeverschap een belangrijk HR-thema. Het gaat niet alleen over goede arbeidsvoorwaarden maar ook over het inspelen op de wensen van de verschillende generaties op de werkvloer.
De OR kan veel invloed uitoefenen op het HR-beleid. Belangrijke HR-instrumenten en regelingen vallen immers onder het instemmingsrecht. Actuele kennis is daarbij van groot belang.

In deze gratis online workshop op 27 februari, speciaal ontwikkeld voor de Maand van de Medezeggenschap, krijgen jullie een update over het vakgebied HR en de actuele thema’s. Ook is het mogelijk om ervaringen uit te wisselen over de rol van de OR en het samenspel met HR.

Meld je aan voor deze praktische online workshop

OR en organisatieverandering:
hoe krijg je invloed?

Organisaties veranderen in een steeds hoger tempo. Soms zijn deze veranderingen eenmalig en hebben ze een duidelijk doel. Steeds vaker blijft de organisatie in verandering. Dan is het moeilijk om als medezeggenschap invloed uit te oefenen. Hoe maak je je invloed als OR zo groot mogelijk? Wat zijn ’toppers’ en wat zijn ‘stoppers’ om meer invloed te krijgen? Bereid je alvast voor op meer verandering met deze workshop!

In deze gratis online workshop op 28 februari, speciaal ontwikkeld voor de Maand van de Medezeggenschap, maak je kennis met deze aanpak en pas je een onderdeel toe.

Schrijf je in voor deze unieke online workshop

Deel dit bericht