Nieuws

Driehoek 3D Trofee 2023/2024

Driehoek 3D Trofee
28 februari 2023

Ook dit jaar wordt de Driehoek 3D Trofee georganiseerd door de Alliantie Medezeggenschap & Governance (AMG). Dé award voor het beste overleg in de ‘driehoek’ medezeggenschap, toezicht en bestuur. Waarbij de 3D’s staan voor Dialoog, Duurzaamheid en Diversiteit.


Vorig jaar waren NV Eneco, Avans Hogeschool en Havenbedrijf Rotterdam N.V. genomineerd, waarbij de centrale ondernemingsraad van NV Eneco heeft gewonnen.  

Aan welke criteria moet je voldoen?

De criteria voor nominatie zijn:

  1. Een cultuur van structureel en informeel overleg tussen (C)OR, bestuur/RvB en RvC/RvT. Waarbij zowel de voordrachtscommissaris als andere commissarissen betrokken zijn;
  2. Regelmatig overleg met andere stakeholders: in voorkomende gevallen met (groot)aandeelhouders, externe toezichthouders, vakbonden en cliëntenraden;
  3. Een (C)OR die actief is op strategisch niveau;
  4. Een robuust overleg tussen de drie raden dat leidt tot aantoonbare resultaten. Dit ten aanzien van sociale, lange termijn en duurzame bedrijfsvoering;
  5. Oog voor diversiteit/inclusiviteit: te toetsen aan de hand van de samenstelling van de (C)OR, RvT/RvC, RvB/bestuur en het beleid.

In het voorjaar bespreekt de begeleidingscommissie de long list van voorgedragen organisaties. Aan de hand daarvan ontstaat een short list van te nomineren organisaties.

Het proces van nominatie:

  • Beoordeling op de criteria
  • Overleg over de bereidheid om als “driehoek” geïnterviewd te worden. De interviews vinden plaats aan de hand van een vragenlijst op basis van de criteria. Met vertegenwoordigers van de raden worden individuele interviews gehouden. Vanuit daar wordt een conceptcase opgesteld die na overleg en instemming aan de jury wordt voorgelegd.

De cases worden samen met het juryrapport na de prijsuitreiking openbaar gemaakt, met als doel om inzicht te geven in hoe de partijen in de driehoek met elkaar zowel procedureel omgaan als de resultaten die zo bereikt worden.

Meld je aan voor de Driehoek 3D Trofee

Voldoet jouw organisatie aan deze voorwaarden? Meld jouw organisatie dan voor 15 april 2023 aan, door ons een mail te sturen.

Meld jouw organisatie aan voor de Driehoek 3D Trofee

Deel dit bericht