Nieuws

De weg naar een nieuw pensioenstelsel

nieuw pensioenstelsel
05 oktober 2022

Per 1 januari 2026 vervangt een nieuwe regeling de oude PFZW-regeling. Deze wordt niet langer door het bestuur bepaald, maar door de voor dit doel ingerichte cao-tafel die zich buigt over de transitie naar een nieuwe pensioenregeling. Hoe gaat die er precies uitzien? Wat gebeurt er met de ‘oude’ afspraken?
SBI Formaat trainer/adviseur Geertrude van Amerongen is één van de 25 FNV-leden (de Clubvan25), die meekijkt naar de verdere invulling van het nieuwe pensioen. Waarom doet ze hieraan mee? Lees het in het interview met haar.

Meedenken en goede communicatie

‘Ik vind het belangrijk dat iedereen goed begrijpt wat gaat veranderen aan zijn/haar pensioen,’ vertelt Geertrude van Amerongen in het interview met het FNV-magazine. Geertrude van Amerongen is organisatieadviseur en trainer organisatieveranderingen, financiën en pensioenen bij SBI Formaat.

‘Ik spreek veel mensen binnen en buiten de sector die over pensioenen nadenken. Ook dat kan ik inbrengen,’ verteld Geertrude van Amerongen. ‘Ik hoop twee dingen te doen. Ten eerste: meedenken over de manier waarop de pensioenregeling zal worden ingevuld. Ik probeer me in te leven in alle mensen die ik in de sector ontmoet, mijn eigen collega’s natuurlijk. Wat zouden zij van de tussenstappen vinden? Ten tweede: pleiten voor goede communicatie. Daarom heb ik aangeboden mee te kijken naar de communicatie met de FNV-leden van PFZW. Het is best een ingewikkelde materie,’ vervolgt Geertrude van Amerongen in het interview.

Lange tijd vooruit

‘Het is een nieuwe regeling waar voor- en nadelen aan kunnen kleven. Het staat of valt met de economie. Een verandering is nodig, want we worden allemaal ouder en we willen allemaal langer van ons pensioen genieten. Bovendien wisselen we steeds vaker van baan en ook dat vraagt om een ander pensioenproduct. Met het nieuwe stelsel kunnen we weer lange tijd vooruit.’

Interview nieuw pensioenstelsel

Ben je benieuwd geworden naar het interview met Geertrude van Amerongen?

Lees het artikel hier!

 

Deel dit bericht