Nieuws

Beloning versus waardering in het onderwijs?

bubbelonie beloning waardering
06 februari 2019

Op 4 maart 2019 organiseert het project Welkom in Bubbelonië samen met haar onderwijspartners Verus, de MBO Raad en ROC Friese Poort, een dag waarop onderwijsprofessionals worden uitgedaagd na te denken en te discussiëren over de taal die zij in hun beroepsveld gebruiken.

Tekorten in het onderwijs, tekorten in de zorg. Bij een beroep als leraar of verpleger speelde roeping vroeger een grote rol. Niemand die het woord nog in zijn mond durft te nemen om de tekorten te bestrijden. Een betere beloning – dat is de oplossing! Zegt iedereen. Maar als we dat er in Nederland kennelijk niet voor over hebben, wat dan? Zijn er dan nog andere manieren van waardering die het werk van leraar of verpleger aantrekkelijker kunnen maken? Wat is het verschil tussen beloning en waardering?

Geef richting aan tekorten en toekomst in het onderwijs, praat mee, denk mee, en kom op 4 maart (14:00 – 17:00 uur) naar ‘Beloning versus waardering in het onderwijs’ op Campus Landgoed Zonheuvel in Doorn. De bijeenkomst is kosteloos. Uw ideeën en verhalen komen aan de basis te staan van artikelen en vervolgbijeenkomsten en u gaat met nieuwe inzichten naar huis.

Schrijf je hier in!

Welkom in Bubbelonië is een driejarig project, geïnitieerd door journalist Peter Henk Steenhuis en Stichting SBI, i.s.m. ROC Friese poort, Verus, Vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs, Reliëf, christelijke vereniging van zorgaanbieders, Campus Landgoed Zonheuvel, Instituut Gak en HKU.

Deel dit bericht