Zelfroosteren: een gezonde trend?
Flexibilisering is een sleutelwoord wanneer je spreekt over moderne sociale verhoudingen in organisaties. Flexibel werken hoort daarbij. Werken wanneer het de werknemer of het bedrijf uitkomt. De ultieme vorm daarvan is zelfroosteren: Werknemers die maximaal zeggenschap hebben over hun rooster.
Werknemers die hun eigen werktijden kunnen bepalen, zijn doorgaans erg tevreden en verzuimen minder. Het roept ook vragen op: past het? Is het gezond? Zijn er gevolgen voor de veiligheid? Is iedereen er geschikt voor? Interessant voor preventiemedewerkers om (mee) te denken over wat zelfroosteren of elementen ervan kunnen betekenen voor het bedrijf.
In bijgaand artikel geeft trainer/adviseur Nicole Pikkemaat uitleg over de mogelijkheden van zelfroosteren en voorwaarden en aanbevelingen voor de invoering.
Klik op het artikel hieronder om verder te lezen.
Meer informatie over expertiseteam Arbeid & Gezondheid
Bron: Werk&Veiligheid.nl