Blog

Wijziging Arbowet: second opinion als ik wat anders wil horen van de bedrijfsarts?

Verzuimbeleid
01 september 2015 / Carolina Verspuij

De voorgestelde wijzigingen van de Arbowet van mei 2015 kunnen worden samengevat in zes hoofdpunten. Voor mij is de meest spannende de mogelijkheid om als werknemer een second opinion te vragen bij een andere bedrijfsarts. Dit kan als je als zieke werknemer het niet eens bent met een advies van de bedrijfsarts in het kader van verzuim. Maar ook als je twijfels hebt over het advies bij je periodiek arbeidsgezondheidskundig onderzoek (PAGO), bij je aanstellingskeuring of als je gebruik heb gemaakt van het arbeidsomstandighedenspreekuur.

Ik stel me zo voor wat ik zou doen. Niet tevreden met het advies van de bedrijfsarts? Even bij een andere bedrijfsarts binnenlopen of toch mijn eigen verantwoordelijkheid nemen en eerst serieus bij mezelf nagaan of de bedrijfsarts gelijk heeft. Elke medewerker zou dus dit recht krijgen. De mogelijkheid voor deze second opinion moeten worden opgenomen in het basis contract met de arbodienstverlener. Zou dit ook betekenen dat de kosten volledig voor de werkgever zijn? Of kan hier een gedeelde verantwoordelijkheid bij de werkgever, werknemer en arbodienstverlener komen te liggen?

En ja, hoe wordt de effectiviteit van deze wijziging straks geëvalueerd? Elk jaar een overzicht op de site van de Inspectie SZW: x aantal activiteiten van bedrijfsartsen, y aantal second opinion hierover en z aantal aangepaste adviezen? Of gaat er iets worden gedaan met ‘naming en shaming’. Bedrijfsarts A is x aantal keren bij een second opinion in het ongelijk gesteld en bedrijfsarts B y keer.

Ik wacht voorlopig rustig af hoe dit gaat uitpakken in de praktijk en kom er graag over een aantal maanden weer bij jullie op terug.

In de tussentijd is het belangrijk dat je als ondernemingsraad, HR-medewerker en preventiemedewerker goed op de hoogte blijft van de veranderingen en deze meeneemt in het arbobeleid van je eigen organisatie. Dit met als doel een bijdrage te leveren aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

De volgende keer ga ik nader in op de inhoud van het voorgestelde basiscontract.

Carolina Verspuij

Deel dit bericht