Blog

Het ultieme zelfsturende team

zelfsturing leidinggeven
06 november 2019 / Karin Mulder

De ondernemingsraad is feitelijk een zelfsturend team pur sang. Uit zijn midden kiezen ze een voorzitter en secretaris (dagelijks bestuur) voor de begeleiding en structurering, maar iedereen heeft evenveel te zeggen. Dit lijkt een tegenspraak. Leidinggeven en allemaal even verantwoordelijk.

Daarmee is er een bijzondere taak op de schouders van het dagelijks bestuur van de ondernemingsraad terecht gekomen, want hoe leid je een groep naar gedeelde verantwoordelijkheid. Daarvoor krijg je handvatten in de cursus Leidinggeven aan een zelfsturende OR. Hoe herken je waar het team zit en wat de individuen daar binnen nodig hebben? Hoe reflecteer je op het effect van jouw eigen handelen, vergroot dat de eigen verantwoordelijkheid of werkt het averechts?

Een praktische cursus die eigenlijk geen enkel dagelijks bestuur kan missen, om jouw stijl van leidinggeven op een hoger plan te brengen.

Training Leidinggeven aan een zelfsturende or
2 en 3 december 2019, te Doorn

Participerend leiderschap

SBI Formaat heeft een aantal intensieve programma’s ontwikkeld om het dagelijks bestuur van de OR te equiperen. Om met de OR professioneel en resultaatgericht te kunnen werken. In de verschillende cursussen leer je hoe je leiding kunt geven binnen een democratische structuur, op zo’n manier dat de eigen verantwoordelijkheid van elk OR-lid wordt aangesproken.

Meer info

Karin Mulder – trainer/adviseur

Deel dit bericht