Blog

Nieuwe verbindingen in de medezeggschap

nieuwe verbindingen
21 juli 2021 / Jaap Jongejan

Lef

Jij als OR-lid moet wel lef hebben… en dat heb je , want je bent OR-lid en je staat voor je taak, in een tijd waarin het van belang is dat je meepraat en meebeslist, bijvoorbeeld over nieuwe Corona ontwikkelingen zoals thuiswerkregelingen, gebruik kantoor, etc .

En dat terwijl nieuwe ontwikkelingen in en om de organisatie zich in sneltreinvaart voordoen. Wij zien drie grote trends:

  1. Toenemende complexiteit zowel op technologisch gebied (artificial intelligence, robotisering en algoritmisch gestuurde organisaties) als op het terrein van internationalisering en globalisering;
  2. De toenemende vraag naar duurzaam denken en doen (zie ook de Sustainable Development Goals van de Verenigende Naties);
  3. De steeds sterkere roep om een verbindende rol tussen alle werknemers en de bestuurder/ organisatie.

Dit alles leidt tot een grotere noodzaak om het SAMEN te doen in organisaties. Dit vraagt om een stevige verbinding tussen werknemers, bestuurders en toezichthouders. En daarmee een belangrijke rol van de medezeggenschap.

Samen met SBI Formaat

En één ding is zeker, je staat daar niet alleen in. Net als jij zijn er vele anderen die zoeken naar juiste antwoorden op oude en nieuwe vragen in de medezeggenschap. En dat in een tijd waarin we zoeken naar nieuw leiderschap en tegelijkertijd niemand iets nalaat te zeggen. Waar macht en tegenmacht elkaar in evenwicht moeten houden.

Je staat er niet alleen voor, maar je moet het wel zelf doen.
In dat speelveld is SBI Formaat jouw partner. Wij acteren mee in het Haagse en we werken samen met de SER. We zijn onderdeel van het Huis van Arbeidsverhoudingen op Campus Landgoed Zonheuvel en met onze professionals trainen we en adviseren we heel veel ondernemingsraden en bestuurders.

Ontmoeten (het mag weer)

Jaarlijks organiseren we ons medezeggenschapsevent. Ook dit jaar, met als thema ‘nieuwe verbindingen’  Het wordt opnieuw een inspirerende bijeenkomst. Met sprekers van allure (zoals Jitske Kramer), maar vooral kennisdelen. Het doel van de dag is dat je geïnspireerd wordt en je gesterkt voelt in het werken in en aan de medezeggenschap van morgen. Hoe behoud je je invloed op nieuwe ontwikkelingen, hoe geef je vorm aan duurzame medezeggenschap en hoe blijf je in verbinding met alle collega’s en met jezelf?

Feestelijke save the date

Omdat we dit jaar toch wel behoorlijk tekort gekomen zijn in de ontmoeting met elkaar, zorgen we voor een extra feestelijk tintje. En met een flinke korting voor trouwe klanten
Zet alvast 30 november in je agenda… Het medezeggenschapsevent ‘nieuwe verbindingen’ van het jaar..

Meer informatie & aanmelden 

Deel dit bericht