Blog

Effectief communiceren met de Gordon®-methode

effectief communiceren Gordon
04 september 2017 / Juliette van de Mheen

Opkomen voor uzelf met respect voor de ander. Daar draait het om bij de Gordon-methode. Wij bieden een nieuwe leergang van 5 losse dagen. Voor iedereen die beter wil communiceren met zijn collega’s.

Thomas Gordon (1918-2002) is beroemd geworden met zijn cursussen voor ouders. Maar ook in de omgang met collega’s kunnen we veel van hem leren. Soms proberen mensen hun zin te krijgen door macht te gebruiken. Volgens Gordon is dit funest voor de relatie. Het kan anders. Van hem komen begrippen als ‘actief luisteren’, ‘ik-boodschappen’ en ‘conflicten oplossen zonder verliezers’.

Afbeelding Thomas Gordon

Ik ben trainer bij SBI Formaat en gecertificeerd in de Gordon-methode. Op 9 oktober 2017 start ik bij SBI Formaat een nieuwe leergang ‘professionele communicatie’. Deze leergang bestaat uit 5 losse dagen, verspreid over vier maanden. Deelnemers benutten de tijd tussen de trainingsdagen voor toepassing van de inzichten in hun eigen werkpraktijk. Deze leergang is bedoeld voor iedereen die beter en gemakkelijker wil leren communiceren met zijn (OR-)collega’s.

Meer informatie?

Deel dit bericht