Blog

De ideale bedrijfsarts

bedrijfsarts basiscontract arbodienstverlener arbowet arbo
26 februari 2019 / Nicole Pikkemaat

Als preventiemedewerker heb jij er per 1 juli 2017 een taak bijgekregen: namelijk het nauw samenwerken met de kerndeskundigen, waaronder de gecertificeerde bedrijfsarts. Hoe vul je de samenwerking in? Wat kan de bedrijfsarts voor je betekenen? Nicole Pikkemaat vroeg het aan Femke van Leeuwen, werkzaam als bedrijfsarts bij ArboNed en tevens opleider en begeleider van bedrijfsartsen in opleiding.

Het meest blij is Femke van Leeuwen met het feit dat het open preventieve spreekuur, het arbeidsomstandighedenspreekuur, weer actief benoemd wordt in de Arbowet. Iedereen weet weer dat medewerkers, als ze vragen of problemen hebben op het werk, gewoon hun bedrijfsarts kunnen bezoeken. Femke: ”Hoe de toegang geregeld is, leg je vast in het contract. De toegang moet in ieder geval rechtstreeks en anoniem mogelijk zijn. Laagdrempeligheid is belangrijk.”

In bijgaand artikel stelt trainer/adviseur Nicole Pikkemaat vragen aan bedrijfsarts Femke van Leeuwen betreffende de samenwerking met een bedrijfsarts; over privacy, werkplekbezoeken, de RI&E en nog meer.

Lees hieronder het artikel

Deel dit bericht