Blog

Bezuinigen en reorganiseren als een uitdaging in een escaperoom

17 december 2020 / Karin Mulder , Floris Jan Koen , Maayke Somers

Bezuinigen en reorganiseren actuele thema’s! Maar nu als een uitdaging  in een escaperoom

Op 14 december troffen een aantal OR leden en collega’s Karin Mulder & Floris-Jan Koen elkaar voor de try-out van deze online training en was de escaperoom geboren!

We schrijven 14 december in de middag. Nog een paar uur en er komt weer een persconferentie. Een nieuwe harde lock down koppen de media. Het maakt het thema bezuinigen en reorganiseren actueler dan ooit.

Immers we blijven nog wel even thuiswerken en reizen minder. En wellicht kunnen we dan ook met minder kantoorruimte toe. Pats, daar hebben de eerste mogelijke bezuiniging al te pakken. Omzet staat onder druk, opdrachten veranderen. Bezuinigen lijkt een passend antwoord.

Na een mooie theoretische verhandeling over bezuinigen en de rol van de OR volgt een power breakje. Zodat we daarna verder in kunnen zoomen op de adviesaanvraag van de fictieve gemeente Bleidestijn. We hebben ook een variant voor de profitsector.
Met behulp van puzzels komt de OR steeds een stapje verder en krijgt zo meer informatie. Dat helpt straks bij het schrijven van een gedegen en stevig advies. En houd die WOR tekst er maar bij mensen.

Let the games begin 😊

Een rollercoaster volgt aan puzzels, raadsels, filmpjes en mooie vragen. En echte breinbrekers natuurlijk. Want anders volgen er strafminuten. Ik heb zelden zoveel werklust en plezier gezien in een online meeting. Samen aan het werk, heerlijk.
De bestuurder komt ook nog virtueel langs om zijn plannen toe te lichten, hup daar gaan weer wat beleidsmedewerkers…
En het thuiswerken beviel zo goed. Nou, niet voor iedereen hoor. Ik hoor die hersens bijna kraken, want waar staat dat nu allemaal in de WOR??
Gelukkig is het ook een beetje ‘2 voor 12 achtig’, dat zoeken we op. “Ik zoek het even op de website van SBI Formaat, daar zijn we toch mee aan het spelen?” roept een OR-lid. Bam! Die zoektocht levert 400 punten op. De OR slaagt met vlag en wimpel en heeft alle informatie vrijgespeeld.

Erg leuke spelopdracht is de feedback, nuttig en een prettige manier van kennis vergaren.
Het middag deel van de training waarin je een advies in groepjes opstelt met de informatie en dit gezamenlijk nabespreekt leidt ook tot vele praktische tips voor de praktijk.

De escaperoom van SBI Formaat bleek een succes en is nu live. Grijp je kans om mee te doen zorg dat je goed voorbereid bent op wat gaat komen. En schrijf je in met bijgaande link op de open inschrijvingstraining.

De escaperoom kun je natuurlijk ook prima met je eigen OR spelen in een online maatwerk cursus. Want naast kennis gaat het ook over samenwerken. De deelnemers en wij zijn enthousiast in ieder geval, dus kom maar door!

Maatwerk training aanvragen

Geschreven door Karin Mulder, Floris-Jan Koen & Maayke Somers

UITGELICHT

Bezuinigen en reorganiseren
Leer adviseren door middel van een escaperoom

25 januari 2021
online of offline

Aanmelden

Deel dit bericht