Blog

Meld je aan voor het netwerk ‘Jong in de medezeggenschap’

jongeren medezeggenschap
06 mei 2020 / Jytte Glissenaar

Er zitten weinig jongeren in ondernemingsraden. Terwijl 36% van de mensen die werken jonger is dan 36 jaar, is nog geen 20% van de OR-leden jonger dan 36 jaar (Bron: SER).

In oktober was ik aanwezig bij de expertbijeenkomst van de SER over Jongeren en Medezeggenschap. Het was een interessante ochtend met inspirerende sprekers en mooie gesprekstafels waarin we visualiseerden hoe de ideale situatie er over 5 jaar uit ziet. Veel thema’s die wij ook terug zien bij onze ondernemingsraden kwamen langs: OR’en zeggen wel jongeren te willen, maar vertegenwoordigen zij die groep wel? Past de werkwijze wel bij nieuwe generaties? Passen de kaders wel en wat willen millennials eigenlijk in hun werk? Vragen waar niet direct antwoorden op zijn gekomen, maar die wel het uitgangspunt vormen voor het Netwerk ‘Jong in de medezeggenschap’.

Het is belangrijk om meer jongeren bij de medezeggenschap te betrekken, om ze meer invloed te geven in organisaties. Ze zijn nu vaak ondervertegenwoordigd. Je wilt dat de medezeggenschap een juiste afspiegeling is van de organisatie, dus inclusief jongere medewerkers.

Netwerk ‘Jong in de medezeggenschap’

De SER start met een (digitaal) netwerk van, voor en door jongeren. Ze zoeken jongeren die over actuele thema´s willen meedenken en daarover aanbevelingen doen aan ondernemingsraden, bestuurders, werkgevers of toezichthouders. Aanmelden kan tot 15 mei.

Meer info over het netwerk

Zie ook het toffe beeldverslag van de expertbijeenkomst hieronder!


Bron: SER

Deel dit bericht