Blog

Worklife Balance en Stress

WorkLife Balance stress
11 april 2019 / Juliette van de Mheen

Hoe zit het met jouw balans?

Vraag je je weleens af wat je nodig hebt voor een leven in balans? Misschien denk je hier heel simpel over: je bent “In balans” of “Uit balans”. En als alles lekker loopt is er niks aan de hand. Toch? Maar… balanceren is een werkwoord – een beweging waarbij je soms wat meer de ene en soms wat meer de andere kant op gaat. Als je daar aandacht voor hebt en weet naar welke factoren je kan kijken om bij te sturen, lukt het beter om in balans te blijven. Als je dat te weinig doet kan een plotselinge gebeurtenis het evenwicht doen doorslaan. Ineens ben je… uit balans.

Welke levensgebieden kan je onderzoeken om te kijken hoe het met jouw balans is gesteld? Daarvoor kijken we in de 1-daagse introductiecursus WorkLife Balance en stress naar het WorkLife Castle: een kasteel met 7 kamers en een tuin die samen symbool staan voor de levensgebieden die – met elkaar in harmonie – jou in balans houden.


(WorkLife Castle)

Daarnaast kan er natuurlijk een reden zijn waardoor ineens de balans weg is. Iets waardoor je extra druk ervaart in een van de kamers. Dat kan een life-event zijn, zoals verhuizing, gezinsuitbreiding, achteruitgang in inkomen, ziekte of iets anders in de relationele sfeer. Maar soms ook iets op het werk, een ruzie met een collega, teveel werk, moeite met je baas of een verandering op het werk.

Dat geeft dan ineens extra stress waardoor je zorgvuldig opgeruimde ‘kasteel’ in chaos lijkt te veranderen. Je weet even niet meer waar je moet beginnen om de balans te herstellen. In deze training ga je samen met andere cursisten kijken naar hoe het gesteld is met jouw kamers en waardoor je uit je evenwicht lijkt te raken. Aan het einde van de dag heb je meer inzicht in de gebieden waar je op dit moment extra energie kan opdoen om de balans weer te herstellen.

Bekijk hier de training

Juliette van de Mheen – Trainer/coach

Deel dit bericht