Blog

The Big Escape: tweede editie, 13 oktober!

Big Escape
14 september 2021 / Karin Mulder

The Big Escape: ontmoeten, samenwerken en plezier maken.

De laatste maanden merken we dat het elkaar fysiek ontmoeten, langzaam weer wat gewoner wordt. Trainingen, adviesgesprekken en vergaderingen, vinden steeds vaker weer fysiek plaats. Ruim anderhalf jaar, heeft Corona de verhoudingen in OR-teams geen goed gedaan. Fysieke ontmoetingen brengen wat extra’s, een diepgang in de onderlinge relatie, waarin digitaal ontmoeten ons niet kan voorzien. We horen dat ondernemingsraden het contact om echt goed met elkaar te kunnen functioneren, hebben gemist. Doordat het contact met de bestuurder ook minder werd, waren OR’en niet goed op de hoogte van veranderingen in de organisatie en werd er ook veel vitale informatie uit de organisatie gemist. Het was vooral ook een saaie tijd. We zagen elkaar bijna alleen via het beeldscherm en misten de gezellige praatjes bij de koffieautomaat enorm.

De tweede editie van The Big Escape

Om deze online-dynamiek te doorbreken hebben we op 31 augustus 2021 voor het eerst een Big Escape event georganiseerd! Op deze dag konden OR-leden elkaar weer ontmoeten, op leuke manieren samenwerken en vooral plezier maken. Op 13 oktober 2021 vindt er weer een Big Escape plaats. Hierin zijn we minder afhankelijk van techniek (helaas, liet die ons tijdens de eerste editie hier en daar in de steek) en brengen we de inhoud nog dichter bij de OR-leden zelf. Tijdens deze dag gaan OR’en met elkaar en met een bestuurder aan de slag. De bestuurder probeert de OR in zijn lijn en visie mee te krijgen. De vraag is of de OR dit wil of dat er wellicht slimmere en andere antwoorden op de situaties mogelijk zijn. Kan de OR de bestuurder overtuigen en vindt hij een gedegen gesprekspartner tegenover zich?

Een leuke en spannende ervaring, een gezamenlijke beleving en nieuwe kwaliteiten bij elkaar ontdekken; dat bieden wij het Big Escape event. Door samen te werken, te puzzelen, kennis te delen en het gesprek aan te gaan wordt een stevig team gesmeed. Op deze dag heeft de OR een gezamenlijk doel en na afloop heeft de OR ook weer doelen voor de toekomst en zijn de krachten opnieuw gebundeld.

Wegens omstandigheden is besloten deze tweede editie van The Big Escape te annuleren.

Geschreven door Karin Mulder, trainer/adviseur SBI Formaat

Deel dit bericht