Blog

Hybride trainen in het Corona tijdperk

16 oktober 2020 / Coby Franken

Lees de ervaring van een OR lid

Normaliter gaat de OR van Kempenhaeghe 3 dagen met 2 overnachtingen, diner en met een gezellig avondprogramma op cursus. Dit jaar stond die gepland op een woensdag, donderdag en vrijdag eind september/ begin oktober. In verband met het Covid 19 virus werden al eerder de overnachtingen geschrapt en in overleg met vaste trainer, Coby Franken, het hele programma coronaproof gemaakt. Soberder dan anders maar het is nu eenmaal Coronatijd. In ieder geval was ieder OR-lid hier blij mee.

Maar toen kwam de laatste Corona update van de minister-president.

Minder mensen bijeen en geen teambuildings bijeenkomsten meer. Gelukkig mochten trainingsinstituten als SBI Formaat net als het hele onderwijs wel doorgaan, toch heel spannend voor sommige van onze deelnemers. Meri-An, van de OR van Kempenhaeghe kreeg buikpijn van het idee om het door laten gaan…in deze omstandigheden, ze ging liever niet… Maar niet meedoen was ook geen optie voor haar.

Gelukkig bleek er een mooie hybride tussenoplossing mogelijk. Lees hier de ervaring van een deelnemer met een hybride training. Live en online tegelijk!

“In overleg met de OR heb ik besloten om via Zoom mee te doen. Na een snelle actie had ik mijn inloggegevens en kon ik iedereen live volgen samen met 1 andere collega. Voor de OR en ook voor Coby was dit spannend want dit was de eerste hybride cursus. Een van de onderwerpen die wij heel belangrijk vonden voor de cursus was verbinding in Corona-/Zoomtijdperk. Ik melde mij aan via Zoom en gelijk zag ik Coby. Na een kort praatje hebben we gekeken naar de zaal en het geluid gecontroleerd. Of dit in 2 richtingen oké was. Jawel alles oké en we doen mee. Vaak werden we in tweetallen/kleine groepjes gezet, dan beeld belde ik met een collega en was ik gewoon 1 van de deelnemers. Ik had echt het gevoel dat ik er gewoon bij was. Het voelde goed dat Coby en zeker ook mijn OR-collega’s er alles aan deden om mij erbij te betrekken.

Bij het buitenprogramma heb ik meerdere mensen moeten bellen i.v.m. bereik en accu vermogen. Een puntje waar ik een volgende keer beter op zou moeten letten…mijn accu gaat natuurlijk ook leeg! In de 3 dagen van de cursus heb ik het hele gebouw en omgeving gezien. Iedereen wilde een stukje laten zien van wat zij of hij leuk vond van de omgeving. Mooi om te zien hoe iedereen de omgeving anders ervaart. Zo krijg je ook weer een andere kijk op je collega’s. Bijzonder dat je het gevoel hebt dat je erbij bent, een overview kunt hebben en dat ‘niemand’ daar last van heeft. 

Coby en OR-collega’s BEDANKT voor deze mooie nieuwe hybride cursus ervaring. Dat jullie zo meewerkend en enthousiast waren om mij er op deze manier bij te betrekken. Wanneer het niet anders kan is dit een goede/fijne manier om toch mee te doen.

Meri-An, OR lid Kempenhaeghe

Dankzij alle eerdere ervaringen met het online werken konden wij heel snel en makkelijk deze hybride oplossing toepassen. Medezeggenschap en het trainen hiervan is zodanig essentieel dat we alles uit de kast halen om te zorgen dat onze trainingen gewoon door kunnen gaan.

Coby Franken, trainer/adviseur SBI Formaat

Heeft jouw OR door de Coronacrisis behoefte aan training en ondersteuning op de onderwerpen die nu belangrijk zijn? Onze trainingen/advies kunnen live en digitaal verzorgd worden, of de tussenvorm zoals beschreven in bovenstaande blog.

Lees hier meer over

 

 

Deel dit bericht