Blog

Checklist AVG voor arboprofessionals

privacy
03 juni 2020 / Carolina Verspuij

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is nu twee jaar van kracht. Op overtreding van de AVG staan forse boetes. Als arboprofessional is het belangrijk in beeld te brengen welke persoonsgegevens je verwerkt en met welk gerechtvaardigd doel. Hoe zit het ook alweer met de AVG? Op welke vragen moet je bijvoorbeeld als preventiemedewerker antwoord kunnen geven?

Veel bedrijven zijn in 2018 actief aan de slag gegaan om de verwerking van hun persoonsgegevens te laten voldoen aan de AVG. Zeker ook vanwege het feit er bij het indienen van een klacht bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) bij een overtreding hier enorme boetes op kunnen staan. Dit kan oplopen tot tientallen miljoenen.

Checklist AVG

Wat is belangrijk om in kaart te hebben? Op onderstaande vragen moet je als arboprofessional antwoord kunnen geven:

  1. Wie is verantwoordelijk binnen de eigen organisatie voor het naleven van de AVG, is er een Functionaris Gegevensbescherming aangesteld?
  2. Welke persoonsgegevens verzamel je in je werk als arboprofessional, met welk doel en op basis van welke grondslag? Denk hierbij aan de ongevallenregistratie of de registratie van deelname aan toolboxmeetings.
  3. Is er een register van verwerkingsactiviteiten en zijn jouw verwerkingen hierin opgenomen?
  4. Is er een gegevensbeschermingsbeleid en staan hier zaken in waar je rekening mee moet houden in je werk?

Lees in het onderstaande artikel van trainer/adviseur Carolina Verspuij de uitleg en verdieping per vraag. Zodat je goed voorbereid bent en weet waarom je deze zaken in kaart moet hebben.

checklist avg

Training: Privacywetgeving (AVG) in de praktijk

Deel dit bericht