Blog

Duurzame inzetbaarheid

duurzame inzetbaarheid blog
16 september 2015 / Wendy Roescher

Duurzame Inzetbaarheid

Steeds vaker hoor ik mensen zeggen dat ze zich zorgen maken over dat ze langer moeten doorwerken. Zorgen als: ben ik fysiek en mentaal wel in staat om te voldoen aan de eisen die het werk van mij vraagt, zijn er geen jongere collega’s die beter voldoen aan de eisen (waardoor ik aan de kant kom te staan), staat een werkgever nog wel op mij te wachten? Ook ik denk hierover na. Lukt het mij straks nog om de lange dagen te maken die ik momenteel als trainer/adviseur Arbeid & Gezondheid maak? Hoe beïnvloeden mijn huidige arbeidsomstandigheden mijn inzetbaarheid en hoe kunnen mijn omstandigheden geoptimaliseerd worden?

Ook de overheid heeft een zorg over de inzetbaarheid van de huidige beroepspopulatie. Daarom heeft ze een regeling opengesteld om organisaties te stimuleren projecten op te starten om medewerkers langer maar bovenal gezond aan het werk te houden. Deze regeling geldt voor alle aspecten die de duurzame inzetbaarheid positief beïnvloeden.

Goede arbeidsomstandigheden

Goede arbeidsomstandigheden zijn essentieel om gezond en langer door te werken. Projecten op het gebied van gezond en veilig werken komen dan ook voor subsidie in aanmerking. Denk hierbij aan bevorderen van arbeidsveiligheid, bevorderen van een gezonde leefstijl, aanpak en preventie van werkstress, verlichten van fysieke belastingen en vele andere onderwerpen gerelateerd aan arbeidsomstandigheden.

Voor mij persoonlijk is het prettig om aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid. Ik zou het prettig vinden als mijn werkgever me hierbij helpt. Deze subsidie-regeling is dan ook een mooie kans om het thema duurzame inzetbaarheid op te pakken waarbij mijn arbeidsomstandigheden onder de loep worden genomen (en uiteindelijk worden geoptimaliseerd).

Wendy Roescher

Deel dit bericht