E-learning: Succesvolle OR-verkiezingen

In de e-learning OR-verkiezingen besteden we aandacht aan het theoretische en organisatorische deel van de OR-verkiezingen. We nemen stapsgewijs door wie de verkiezingen gaan organiseren, of er wijzigingen in het reglement nodig zijn en wat voor soort kandidaten de OR zoekt. Bij elke stap horen praktische vragen om met de OR of de verkiezingscommissie te bespreken. Hiermee doen we voorwerk voor de verkiezingen.

De volgende onderdelen staan centraal

  • De voorbereiding algemeen;
  • Het aanpassen van het reglement;
  • Het zoeken van kandidaten.

Je kunt deze training op je eigen tempo doorlopen. Bij elk onderdeel vind je een korte inleidende tekst. Daarna volgt vaak een vraag of een opdracht. Je kan dit voor jezelf invullen en met de verkiezingscommissie of de OR bespreken. De uitkomsten van de opdrachten kun je voorleggen aan de begeleider, maar ook als er tijdens het volgen van deze training vragen zijn kun je die stellen aan de begeleider. Deze reageert binnen twee werkdagen op je vraag. 

De tijdsduur van de e-learning beslaat ca 3 tot 4 uur. Na het volbrengen van de e-learning ontvangt u een certificaat.

Nog even praktisch

Als u zich heeft aangemeld, ontvangt u 2 maanden voor de trainingsdag een link met een code die u toegang geeft tot een leeromgeving. Dit is een afgeschermde omgeving. Het gebruik hiervan is heel eenvoudig en u heeft daar geen specifieke vaardigheden voor nodig. Deze link is twee maanden geldig en u kunt op uw eigen moment en in uw eigen tempo de e-learning volgen.