Aan de slag in de PVT

In één dag een goede basis leggen voor uw PVT-werk!

Nieuw in de medezeggenschap

U bent nieuw in de personeelsvertegenwoordiging. Een hele uitdaging, maar er komt ook heel wat op u af. U moet ineens van alles kennen en kunnen: weten wat er in de Wet op de Ondernemingsraden (WOR) en Arbowet staat, onderhandelen en vergaderen met de bestuurder, communiceren met de achterban, nadenken over arbeidsvoorwaarden, reorganisaties en sociaal beleid. Bovendien bent u niet meer alleen collega, maar ook gesprekspartner van de directeur/bestuurder. Dat is een nieuwe rol.

Het is prettig als u snel en volwaardig kunt meedraaien en daardoor de mogelijkheden vergroot van de PVT. Met deze dag helpt SBI Formaat u op de goede weg.

In één dag een goede basis voor uw PVT-werk!

Wat is de plaats van uw PVT binnen de onderneming? Welke positie neemt u in en welke rol wilt u spelen? Wat is de werkwijze van uw PVT en hoe functioneert dat in de praktijk? En wat is uw eigen rol in dit geheel? Aan het begin van de dag loopt u stapsgewijs deze vragen door en vergroot u uw inzicht in het PVT-werk.

Opleidingsdoelen

 • U kent de taken en bevoegdheden van de PVT zoals de Wet op de Ondernemingsraden die aangeeft.
 • U weet hoe u de werkwijze van uw PVT kunt vormgeven.
Elke deelnemer ontvangt gratis een WOR-boekje met daarin de bevoegdheden van de personeelsvertegenwoordiging!

Programma

9:45 - 10:00

 • Aankomst locatie

  Ontvangst met koffie en thee.

10:00 - 10:15

 • Start van de training

  We maken kennis met elkaar en bespreken het programma van de dag.

10:15 - 12:30

 • Taken en bevoegdheden van de PVT

  We bespreken de functie en de taken van de PVT. Om het PVT-werk te doen geeft de WOR u een aantal rechten en bevoegdheden. We behandelen hiervan de belangrijkste zoals het advies-, instemmings-, informatierecht en het recht op faciliteiten.

12:30 - 13:30

 • Pauze en lunch

13:30 - 15:50

 • De werkwijze van de PVT

  De inrichting van het PVT-werk is afhankelijk van onder andere de organisatie waarin u werkt, de doelstelling van de PVT en de samenstelling van de PVT. Vanmiddag vormt u ideeën om de werkwijze van de PVT vorm te geven. Onderwerpen die daarbij aan de orde kunnen komen zijn: de contacten met uw achterban, het overleg met de bestuurder, ondernemingsovereenkomst en het werkplan voor de PVT.

15:50 - 16:00

 • Afsluiting en einde van de training

Locatie

BCN Utrecht CS
Catharijnesingel 48
3511 GC Utrecht
NL
Telefoon:
030-2348300